• Valuator & Deskundige (NiRV/LRGD)
 • Bedrijfskundige analyses
 • Samenwerking met inzicht

Bedrijfsopvolging familiebedrijven 

Bedrijfsopvolging familiebedrijven

Familiebedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven vereist aandacht voor de belangen van meerdere betrokkenen, waaronder de kinderen die het bedrijf overnemen, de ouders die met pensioen gaan en de kinderen die niet direct bij de bedrijfsoverdracht betrokken zijn. Een professionele bedrijfswaardering is hierbij onmisbaar. WeValue streeft in samenwerking met een fiscalist of accountant naar een fiscaal efficiënte overdracht, waarbij een eerlijke behandeling van alle betrokkenen van het grootste belang is.

Tegenwoordig vereist de Belastingdienst bij de verkoop of schenking van een bedrijf een gedocumenteerde bedrijfseconomische waardebepaling. Hierbij is de Discounted Cashflow (DCF) methode veelgebruikt en betrouwbaar. Een goed onderbouwde bedrijfswaardering met de DCF-methode is tevens vereist voor de toepassing van de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR).

Maak een afspraak

Mogelijke samenwerking met accountant en fiscalist

Bij een bedrijfsopvolging binnen de familie stemt WeValue de samenwerking met de accountant en fiscalist af op de wensen van de klant. Hierbij wordt gestreefd naar een gebalanceerde, transparante en fiscaal efficiënte overdracht.

In dit proces brengt WeValue als Register Valuator expertise in bedrijfswaardering, terwijl de accountant cruciale kennis van de financiële staat en historie van het bedrijf aanlevert. De fiscalist biedt inzicht in fiscale implicaties, waardoor fiscaal verantwoorde keuzes gemaakt kunnen worden voor alle betrokkenen.

Maak een afspraak

De voordelen van het inschakelen van WeValue

WeValue heeft de specialistische kennis voor een goed onderbouwde bedrijfswaardering. Een dergelijke waardebepaling is van belang voor alle betrokken partijen bij een familiebedrijfsopvolging en om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. De voordelen zijn: 

pawn

Specialisme in bedrijfswaardering dat verder gaat dan de expertise van een reguliere accountant, zorgt ervoor dat alle aspecten van de bedrijfswaardering worden beoordeeld en de waarde goed wordt onderbouwd.

pawn

Een objectieve en onafhankelijke waardering buiten bestaande zakelijke relaties.

pawn

Een transparante en deskundige waardering die conflicten kan helpen voorkomen.

WeValue, gespecialiseerd in bedrijfswaarderingen, hanteert objectieve criteria om de waarde van uw bedrijf te bepalen. Kiezen voor WeValue betekent kiezen voor een professionele en goed onderbouwde waardering van uw bedrijf.

pawn

WeValue | Frits

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Bent u toe aan waardevol advies voor het maken van een belangrijke beslissing?

Maak een afspraak

Reviews

 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten.
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten

© WeValue | algemene voorwaarden | privacy policy