• Valuator & Deskundige (NiRV/LRGD)
 • Bedrijfskundige analyses
 • Samenwerking met inzicht

Bedrijfsovername

Bedrijfsovername

Belang van een goede bedrijfsovername

Een goed onderbouwde, onafhankelijke waardering is belangrijk bij bedrijfsovernames en vormt het fundament voor een succesvolle transactie. Een betrouwbare bedrijfswaardering biedt niet alleen een beeld van de huidige waarde van een onderneming, maar belicht ook duidelijk de toekomstige perspectieven en risico's. Dit inzicht helpt u om uiteindelijk tot een goede prijs te komen bij de verkoop van uw onderneming.

Ook bij de aankoop van een bedrijf speelt een bedrijfswaardering een belangrijke rol. Het analyseert de financiële gezondheid, marktpositie, concurrentievermogen, risico's en de winstgevendheid. De toekomstverwachtingen kunnen helpen bij de strategische planning en het identificeren van synergiën en groeimogelijkheden.

Maak een afspraak

WeValue bedrijfswaarderingen voor betrouwbare besluitvorming

Een degelijk en betrouwbare bedrijfswaardering is cruciaal voor een weloverwogen besluit bij de aan- of verkoop van een bedrijf. Het gebruik van een EBITDA-multiple als basis voor een waardering kan problematisch zijn, omdat deze methode niet adequaat is om een nauwkeurige waarde van een bedrijf te bepalen. Deze methode houdt in dat de waarde wordt afgeleid door de winst vóór belastingen, rente en afschrijvingen te vermenigvuldigen met een bepaalde factor. Echter, het correct toepassen van EBITDA-multiples is vaak niet haalbaar vanwege het gebrek aan transactiegegevens van vergelijkbare bedrijven en de aanzienlijke variabiliteit binnen verschillende sectoren. Bovendien worden de investeringen, het risicoprofiel, de grootte van de onderneming of de afhankelijkheid van het management hierin niet meegenomen. Het gebruik van EBITDA-multiples kan leiden tot een simplistische benadering van waardebepaling, vaak met beperkte betrouwbaarheid. In plaats daarvan is het raadzaam om methoden zoals de Discounted Cash Flow (DCF) methode te gebruiken, die dieper ingaan op de specifieke kenmerken en toekomstige kasstromen van het bedrijf, waardoor een transparante en goed onderbouwde waardering mogelijk wordt.

Bedrijfswaardering en Advisering door WeValue

Overweegt u een bedrijf te kopen of te verkopen? WeValue biedt niet alleen bedrijfswaarderingen, maar ook uitgebreide advisering gedurende het gehele overnameproces, inclusief het opstellen van documentatie, benaderen van kopers en vertegenwoordiging in onderhandelingen. Dit in samenwerking met uw accountant, fiscalist of jurist. Onze expertise strekt verder dan enkel waarderingen, waardoor wij u in alle aspecten van bedrijfsovername effectief kunnen bijstaan.

WeValue biedt tevens indicatieve waarderingen, waarbij u een goed onderbouwde waarde indicatie ontvangt waarbij cruciale factoren die de waarde bepalen worden samengevat. Hoewel deze indicatieve waarderingen minder uitgebreid zijn dan een volledige waardering, bieden ze toch waardevolle inzichten die kunnen helpen bij besluitvorming in het aan- of verkoopproces van een bedrijf.

Maak een afspraak

Bedrijfsovername

WeValue | Frits

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Bent u toe aan waardevol advies voor het maken van een belangrijke beslissing?

Maak een afspraak

Reviews

 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten.
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten

© WeValue | algemene voorwaarden | privacy policy