• Valuator & Deskundige (NiRV/LRGD)
 • Bedrijfskundige analyses
 • Samenwerking met inzicht

WHOA/reorganisatie waarde

WHOA/reorganisatie waarde

Wet Homologatie Onderhands Akkoord

Een WHOA-traject, of Wet Homologatie Onderhands Akkoord, biedt ondernemers in financiële moeilijkheden de kans om buiten faillissement om akkoorden te sluiten met schuldeisers. Het hoofddoel is het voorkomen van onnodige faillissementen en bedrijven in staat stellen hun schulden te herstructureren voor een voortzetting van de activiteiten.

In dit traject is het waarderen van de reorganisatiewaarde van cruciaal belang. Het verschaft een objectief beeld van de financiële situatie en ondersteunt bij het treffen van regelingen met schuldeisers om faillissement te vermijden. De reorganisatiewaarde, gebaseerd op de huidige financiële status, marktvooruitzichten en andere relevante factoren, is onmisbaar bij het bepalen van af te lossen schulden en het treffen van effectieve regelingen om een faillissement te voorkomen.

Maak een afspraak

Mogelijke samenwerking met accountant en adviseurs

Bij het vaststellen van de reorganisatiewaarde in het kader van een WHOA-traject stemt WeValue de samenwerking af met de accountant en andere adviseurs op basis van de wensen van de klant. Dit om ervoor te zorgen dat een objectief en realistisch beeld van de reorganisatiewaarde wordt verkregen, en om gedegen analyses uit te voeren ter beoordeling van voorgestelde regelingen met schuldeisers. Andere adviseurs kunnen fiscalisten, advocaten, juristen of financiële adviseurs zijn.

Waar WeValue als Register Valuator een specialisme in bedrijfswaardering inbrengt, kan de accountant zorgen voor een cruciale kennis van de financiële staat en historie van het bedrijf. Andere adviseurs kunnen inzicht bieden in de fiscale of juridische gevolgen van de voorgestelde regelingen, of assisteren bij het juridisch vormgeven van deze regelingen.

De voordelen van het inschakelen van WeValue

Een Register Valuator is bij uitstek geschikt om de reorganisatiewaarde vast te stellen, omdat zij over de benodigde kennis en ervaring beschikken om een gedegen analyse te maken. Zij zijn opgeleid om de waarde van een onderneming te bepalen en hebben inzicht in de complexe financiële en bedrijfskundige aspecten die hierbij komen kijken. Terwijl een Register Accountant waardevolle expertise kan bieden op het gebied van financiën en boekhouding, maken de gespecialiseerde kennis en ervaring in bedrijfswaardering van Register Valuators hun beter geschikt voor het uitvoeren van een betrouwbare waardering van een bedrijf.

Een onafhankelijke Register Valuator is niet betrokken bij de reguliere bedrijfsvoering van het bedrijf en heeft ook geen zakelijke relatie met het bedrijf, waardoor zij een objectief en onpartijdig oordeel kunnen vellen. Dit is essentieel om het vertrouwen van schuldeisers te winnen en hen te overtuigen van de haalbaarheid van de voorgestelde schuldherstructurering.

Maak een afspraak

WeValue | WHOA/reorganisatie waarde

WeValue | Frits

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Bent u toe aan waardevol advies voor het maken van een belangrijke beslissing?

Maak een afspraak

Reviews

 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten.
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten

© WeValue | algemene voorwaarden | privacy policy