• Valuator & Deskundige (NiRV/LRGD)
 • Bedrijfskundige analyses
 • Samenwerking met inzicht

Echtscheiding

Echtscheiding

Verdeling ondernemingsvermogen bij een echtscheiding

Bij echtscheiding, indien het ondernemingsvermogen binnen de gemeenschap van goederen valt, zal de waarde verdeeld moeten worden tussen de scheidende echtgenoten. Dit kan een complex proces zijn dat een waardering van het ondernemingsvermogen vereist om een eerlijke verdeling te waarborgen en de belangen van beide partijen te beschermen. Ook in bepaalde situaties waarin gehuwd is onder huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld wanneer in een huwelijk geld van de niet-ondernemende echtgenoot is geïnvesteerd in de onderneming, kan bij een echtscheiding een waardering van het ondernemingsvermogen noodzakelijk zijn.

In echtscheidingszaken waar partijen geen overeenstemming bereiken kan een Gerechtelijke Deskundige ingeschakeld worden. WeValue is geregistreerd bij het Landelijk Register Gerechtelijk Deskundigen (LRGD) en kan met een goed onderbouwde objectieve waardering een rol spelen bij het ondersteunen van de rechterlijke besluitvorming.

Maak een afspraak

Onze werkwijze voor een onafhankelijke waardering

Om een onpartijdige waardering te verzekeren die de belangen van beide scheidende echtgenoten dient, is een gestructureerde aanpak essentieel:

pawn

Beide partijen moeten gelijke kansen hebben om informatie aan te leveren, zodat alle relevante gegevens worden meegenomen zonder partijdigheid.

pawn

Transparantie gedurende de waardering bevordert het vertrouwen. Transparantie zorgt er ook voor dat beide partijen op de hoogte zijn van de basis waarop de waardering is gebaseerd. Daarnaast moet er toegang zijn tot de informatie die aan de Register Valuator is verstrekt.

In een echtscheidingssituatie kan een onafhankelijke waardering een sleutelrol spelen bij het vinden van een oplossing die voor alle partijen acceptabel is, of bij het tot stand komen van een bindende beslissing in een juridische procedure.

pawn

De voordelen van het inschakelen van WeValue

Een Register Valuator is een onafhankelijk specialist, getraind om een objectieve bedrijfswaardering te bieden op basis van diverse factoren zoals financiële analyses, marktontwikkelingen, bedrijfsanalyses en prognoses. De expertise van een Register Valuator omvat ook het beantwoorden van complexe vraagstukken zoals het bepalen van belichaamde en on-belichaamde goodwill.

De voordelen van het inschakelen van WeValue bij een bedrijfswaardering zijn divers. Het zorgt voor een objectieve, transparante bepaling van de aandelenwaarde zodat scheidende echtgenoten tot een verdeling kunnen komen. Het biedt een volledig onpartijdige waardering door het ontbreken van persoonlijke of zakelijke relaties met de betrokken partijen. Voor een onafhankelijke waardering van uw bedrijf of aandelen, bent u bij WeValue aan het juiste adres!

Maak een afspraak

WeValue | Echtscheiding

WeValue | Frits

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Bent u toe aan waardevol advies voor het maken van een belangrijke beslissing?

Maak een afspraak

Reviews

 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten.
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten

© WeValue | algemene voorwaarden | privacy policy