• Valuator & Deskundige (NiRV/LRGD)
 • Bedrijfskundige analyses
 • Samenwerking met inzicht

Intellectueel eigendom

Intellectueel eigendom

Onafhankelijke waardering bij intellectueel eigendom

Intellectueel eigendom, waaronder octrooien, handelsmerken, auteursrechten en handelsgeheimen, is een essentieel onderdeel van het concurrentievermogen van veel bedrijven. Intellectueel eigendomsrechten kunnen de exclusieve controle geven over creatieve werken of uitvindingen die tot uitdrukking kunnen komen in nieuw ontwikkelde producten of diensten.

Een onafhankelijke waardering van intellectueel eigendom kan belangrijk zijn in verschillende situaties, waaronder fusies en overnames, licentieonderhandelingen, financiële rapportages en juridische geschillen.

Maak een afspraak

Toepassingen van een onafhankelijke waardering

Bij fusies en overnames speelt de waardebepaling van intellectueel eigendom een cruciale rol bij het bepalen van de totale bedrijfswaarde.
Bij licentieonderhandelingen is een onafhankelijke waardering nodig om een gerechtvaardigde prijs voor het gebruik van het intellectueel eigendom vast te stellen. In financiële rapportages is een nauwkeurige waardering nodig om te voldoen aan de eisen van financiële verslaggeving. In juridische geschillen over intellectueel eigendom, zoals inbreukzaken, helpt een onafhankelijke waardering de geleden schade te bepalen voor een eerlijke compensatie.

Het waarderen van intellectueel eigendom vereist specialistische kennis. WeValue, als Register Valuator met ervaring in deze niche, biedt objectieve en goed onderbouwde waarderingen. Samenwerking met het R&D team en een octrooigemachtigde zorgt voor een uitgebreide evaluatie, waarbij technische risico's en de status van het intellectueel eigendom worden beoordeeld.

De voordelen van het inschakelen van WeValue

Een goede waardering van intellectueel eigendom vereist ervaring met speciale waarderingstechnieken die verschillen van de technieken die gebruikt worden voor het tot stand komen van bedrijfswaarderingen. Vaak ontbreekt een financiële historie en is gedegen bedrijfseconomische- en bedrijfskundige kennis noodzakelijk om het verdienpotentieel goed in te kunnen schatten en te onderbouwen. Deze expertise gaat verder dan de expertise van een regulier accountant omdat het een diepgaandere en meer gespecialiseerde analyse vereist.

Indien u op zoek bent naar een onafhankelijke waarderingsdeskundige voor het waarderen van intellectueel eigendom, nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen. WeValue staat garant voor een deskundige benadering, waarbij ervaring en specialisatie in intellectueel eigendom u verzekeren van een betrouwbare waardering.

Maak een afspraak

WeValue | Intellectueel eigendom

WeValue | Frits

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Bent u toe aan waardevol advies voor het maken van een belangrijke beslissing?

Maak een afspraak

Reviews

 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten.
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten

© WeValue | algemene voorwaarden | privacy policy