• Valuator & Deskundige (NiRV/LRGD)
 • Bedrijfskundige analyses
 • Samenwerking met inzicht

Conflicten tussen aandeelhouders

Conflicten tussen aandeelhouders

Aandeelhoudersconflicten

In elke samenwerking kunnen spanningen en onenigheid ontstaan, ook tussen aandeelhouders. Verschillen in visie, strategie en belangen op financiëel gebied kunnen de samenwerking onder druk zetten en de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen.

Wanneer conflicten tussen aandeelhouders zo hoog oplopen dat een verdere samenwerking onmogelijk lijkt, kan het noodzakelijk zijn dat een aandeelhouder zijn of haar aandelen verkoopt. In dat geval is het belangrijk dat de waarde van de aandelen op een objectieve en correcte manier wordt bepaald. Een onpartijdige bedrijfswaardering door een externe specialist, zoals een Register Valuator, is de beste optie.

Maak een afspraak

De voordelen van het inschakelen van WeValue

Het inschakelen van een onafhankelijke specialist zoals WeValue voor een waardering heeft verschillende voordelen. Het zorgt voor een objectieve en transparante bepaling van de waarde van de aandelen, waardoor de vertrekkende aandeelhouder krijgt waar hij of zij recht op heeft. Bovendien kan een focus op de feiten de emoties in het proces beperken om verdere discussies en conflicten te voorkomen. WeValue opereert volledig onafhankelijk en is geen onderdeel van een accountantskantoor. Met het inschakelen van WeValue is er geen persoonlijke of zakelijke relatie met een van de partijen, dus zal een waardering gegarandeerd onpartijdig zijn. WeValue ontzorgt de aandeelhouders tijdens een complex en tijdsintensief proces, zodat zij zich kunnen richten op de dagelijkse gang van zaken.

Maak een afspraak

Onze werkwijze voor een onafhankelijke waardering

Voor een onpartijdige waardering die de belangen van alle aandeelhouders dient, is een gestructureerde aanpak essentieel:

pawn

Gelijke kansen voor alle partijen bij het verstrekken van informatie waarborgen volledigheid en voorkomen mogelijke bevoordeling.

pawn

Transparantie bevordert vertrouwen, waarbij beide partijen op de hoogte zijn van de waarderingsmethodologie en toegang hebben tot verstrekte informatie aan de Register Valuator.

Bovenstaande punten zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedrijfswaardering op een onafhankelijke en objectieve manier tot stand komt, waarbij de belangen van alle betrokken partijen worden gerespecteerd. In een conflict tussen aandeelhouders kan een onafhankelijke waardering een sleutelrol spelen bij het vinden van een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

pawn

WeValue | Frits

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Bent u toe aan waardevol advies voor het maken van een belangrijke beslissing?

Maak een afspraak

Reviews

 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten.
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten

© WeValue | algemene voorwaarden | privacy policy