• Valuator & Deskundige (NiRV/LRGD)
 • Bedrijfskundige analyses
 • Samenwerking met inzicht

Wat is een Register Valuator?

Een Register Valuator (RV) is de specialist voor het bepalen van de waarde van een onderneming. Een RV heeft een gespecialiseerde postdoctorale opleiding business valuation afgerond en staat ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NiRV).

Register Valuators worden door ondernemers, investeerders, advocaten, fiscalisten en curatoren ingeschakeld bij bedrijfsovernames, zakelijke conflicten, schadeberekeningen, geschillen met de fiscus of faillissementen. Een Register Valuator kan tevens worden ingeschakeld als Gerechtelijke Deskundige. 

Een waardering door een Register Valuator onderscheidt zich in kwaliteit. Bij de uitvoering van waarderingstechnieken en analyses committeert de Register Valuator zich aan de richtlijnen van het NiRV. Het resultaat is een betrouwbare, goed onderbouwde, onafhankelijke waardering.

Maak een afspraak

WeValue Bedrijfswaarderingen

Verschillen Register Valuator (RV) en Register Accountant (RA)

Een Register Valuator (RV) en een Register Accountant (RA) zijn beide professionals die zich bezighouden met financiële vraagstukken, maar er zijn enkele belangrijke verschillen:

pawn

Specialisatie

Een Register Valuator is gespecialiseerd in het waarderen van ondernemingen en bedrijfsonderdelen, gebaseerd op een breed scala van factoren, zoals financiële analyses, marktontwikkelingen, bedrijfsanalyses en prognoses. Een Register Accountant is gespecialiseerd in accountancy en legt zich toe op bijvoorbeeld het controleren en samenstellen van jaarrekeningen.

 

pawn

Opleiding

Om Register Valuator te worden, moet men een postdoctorale opleiding op het gebied van Business Valuation volgen. Om Register Accountant te worden, moet men een universitaire opleiding in Accountancy volgen en vervolgens de postdoctorale opleiding tot Register Accountant afronden.

 

pawn

Beroepsorganisatie

Register Valuators zijn lid van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV), en Register Accountants lid zijn van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

 

Beide beroepsgroepen moeten zich houden aan specifieke gedrags- en beroepsregels die gelden voor hun vakgebied. Register Valuators (RV) en Register Accountants (RA) zijn verplicht zich continu te ontwikkelen en bij te scholen om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Maak een afspraak

Hoe een Register Valuator ingeschakeld kan worden

Een Register Valuator kan op verschillende manieren worden ingeschakeld:

pawn

Adviseur

Adviseert ondernemers bij bedrijfsovernames en verkoop van belangrijke activa.

pawn

Partijdeskundige

Treedt op als partijdeskundige bij geschillen met een mede-aandeelhouder, vennoot of de belastingdienst. Meestal in samenwerking met een advocaat of een fiscalist.

pawn

Onafhankelijk arbiter

Bemiddelt en adviseert wanneer partijen een geschil met elkaar willen oplossen. Het toepassen van hoor en wederhoor is hierbij van groot belang.

pawn

Gerechtelijk Deskundige

Wordt aangesteld door de rechtbank als Gerechtelijk Deskundige wanneer partijen het niet eens kunnen worden over de waarde van een onderneming of de hoogte van economische schade.

pawn

WeValue | Frits

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Bent u toe aan waardevol advies voor het maken van een belangrijke beslissing?

Maak een afspraak

Reviews

 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten.
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten
 • 5 / 5
  Hier moeten nog reviews komen van tevreden klanten

© WeValue | algemene voorwaarden | privacy policy